Halálra égett egy asszony, aki a tűzgyújtási tilalom ellenére tüzet gyújtott

Egy holttestet találtak egy nádastűz helyszínén.

Körülbelül ötszáz négyzetméteren égett a nádas és az avar Izsákon, a Bihari utcában. A tűzesethez a szabadszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Az egyik szomszéd a Halasinfónak, elmondta, amikor észrevette a lángokat, azonnal értesítette a tűzoltókat, majd a férjével együtt egy slaggal elkezdték oltani a tüzet. Akkor vették észre a leégett nád között a 79 éves asszonyt, aki már nem mutatott életjeleket.

Úgy tudjuk, az idős nő az összegyűjtött avart akarta elégetni a kertje végében húzódó csatorna partján, de a nádas is kigyulladt. Azt egyelőre nem tudni, hogy az asszony miért nem tudta lehagyni a helyszínt, a szomszédok szerint füstmérgezést kaphatott, miközben oltani próbálta az egyre jobban elharapódzó tüzet. A haláleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Tűzgyújtási tilalom van az egész országban

Az ország egész területére kiterjesztette a tűzgyújtási tilalmat péntektől a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A csapadékmentes időjárás miatt a száraz, gyakran szeles, enyhe időben egyre nő a száraz fűvel, gazzal, bozóttal borított területeken a tűzesetek esélye.

Az elmúlt egy hétben is sok tűzeset volt, ezért az ország teljes területén elrendelik a tűzgyújtási tilalmat. Ezalatt tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu-n, és itt olvashat bővebben.

További friss hírek