Hamarosan elkészül Kelebián a szennyvízcsatorna és a tisztító is

2015. július 30-án közmeghallgatást tartottak a kelebiai Magyar-Szerb Agrárkereskedelmi Központban. A téma Kelebia község szennyvízcsatornázása és tisztítása tárgyú beruházásának a megvalósítása volt.

Maczkó József, Kelebia polgármestere tájékoztatta a lakosságot a több, mint egymilliárdos beruházás folyamatairól. – A falu életében még soha nem volt ekkora értékű beruházás, amely most az utolsó fázisába lépett. A rendszer próbaüzemének a befejezéséhez mérési adatokra van szükség, így fontos, hogy a lakosság minél hamarabb rácsatlakozzon a hálózatra. – mondta el a polgármester.

A projekt részleteit Tószegi Tamás, a Délút Kft. igazgatója ismertette. A kivitelezési munkálatokat 2012 márciusában kezdték meg az Euroaszfalt Kft.-vel közösen. A csatornahálózat 2013 szeptemberére épült ki teljes egészében a településen. A szennyvíztisztító telep építése tavaly ősszel kezdődött meg, amely mostanra fejeződött be. Összesen 14 kilométer csatornát építettek meg, valamint 620 bekötést. Három szennyvízátemelő is készült, ezek juttatják el a szennyvizet a telepre.

Kiss Lóránd könyvelő iroda vezető tájékoztatta a projekt finanszírozásáról és a lakossági megtakarítások további sorsáról a megjelenteket, majd a szennyvízhálózat és tisztító üzemeltetésével kapcsolatos kérdésekről beszélt Szilágyi Zsolt, a Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft. képviselője.

A projekt záró időpontja 2015. november 30-a, addig minden vizsgálatot el kell végezni, ezért fontos, hogy a lakosság minél hamarabb rákössön a rendszerre.

További friss hírek