Hamarosan elkezdődnek a Tinódi utcán az útfelújítási munkálatok – VIDEÓ

Végre elkezdődhet a 72 millió forintos beruházás, melynek során az utca 672 méteres szakasza 6 méter szélességben újul meg.

– Az első tervek 2017 augusztusában készültek el, ezeket az első adandó alkalommal be is nyújtottuk, amikor kormányzati támogatásra nyílt lehetőség. Egy évvel később már 30 millió forintos nyertes pályázatról számolhattam be – nyilatkozta a Halasinfónak Kuris István László, a körzet önkormányzati képviselője.

A Kopolyai út és az elkerülő út közötti pályatest 672 méteres szakasza, 6 méter szélességben újul meg, a széleken új pályaszerkezettel és teljes burkolatmegerősítéssel, mintegy 4032 m2 területen.

A képviselő úgy fogalmazott, kiemelkedő a körzet életében, hogy ez már a második gyűjtőút felújítás lesz ebben a ciklusban. A Petőfi utca a Petőfi utca 400 méteres szakasza is állami támogatással újulhatott meg 2016-ban. Kuris István László elmondta, kezdeményezte, hogy a 2015-ben meghatározott felújítási ütemtervet vizsgálja felül a városvezetés. Ennek eredményeképpen előrehozták a Tinódi utca építését, így állami támogatásnak köszönhetően most újabb 2 utcát megelőzve kezdődhetnek meg a munkálatok.

– Az út mellett kialakításra kerülő 125 cm széles földpadka 5 %-os lejtéssel van tervezve, amely segíteni fogja azt, hogy az útfelületre hulló csapadék a lehető leggyorsabban a két oldalon kialakításra kerülő szikkasztó árokba jusson. A teljes bekerülési költség meghaladja a 72 millió forintot, tehát a 30 millió forintos kormányzati támogatáshoz 42 millió forintos önerőt kell tennie a városnak. A kivitelezővel a szerződéskötés megtörtént, a munkaterület átadása folyamatban van.
A kivitelezőnek 150 nap áll rendelkezésre a teljesítésre a részben önkormányzati, részben pedig állami területen. Kiemelten fogjuk ellenőrizni az aknafedelek körüli tömörítést, hogy ne kelljen a későbbiekben ezt újra bontani. Gyalogos és kerékpáros létesítmény külön nem kerül kialakításra, de az útfelület rendezése már sokkal biztonságosabbá teszi a gyalogos és kerékpáros közlekedést.  – tudatta a politikus.

További friss hírek