Hangszersimogatós aprók tánca

„Felülről fúj az őszi szél; Zörög a fán a falevél. – Ugyan, babám, hova lettél? Már két este el nem jöttél.” – szól az őszi magyar népdal. Október 16-án napos, de hideg időben gyülekeztek az érdeklődők a hagyományos, kiskunhalasi aprók táncára, a Pásztortűz Egyesület szervezésében.

Szép számmal érkeztek a magyar népi kultúra és kellemes kikapcsolódás iránt fogékony családok a városi könyvtárba. Közös énekléssel, néptánccal és játékkal telt az őszi szombat délután. A Kiskunhalasi Népdalkör citerazenéje mellett Fehérváry Lilla néptánc tanításával járták a táncot az apróságok. Az őszi hagyományok voltak középpontban a népdaltanulásnál és a játéknál. A gyerekek őszi témájú képeket színezhettek. Volt hangszersimogatás, és Sózó József beszélt a tipikus dél-alföldi hangszerről, a citeráról. Az eseményt önkéntes diákok is segítették.

A Pásztortűz Egyesület továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni a magyar népi kultúrával – mondta Végső István elnök.
A programot a Csoóri Sándor Alap támogatta.
A következő aprók tánca november 27-én, szombaton 15 órától lesz a városi könyvtárban.


További friss hírek