Három év börtönre ítélték a moldovai embercsempészt, akit Kiskunhalason fogtak el – KÉPEK

Kép: Juhász D. Géza

Mint arról elsőként beszámoltunk, 2020. december 5-én egy osztrák rendszámú Opel kisbuszt ellenőrizték a rendőrök Kiskunhalason. A jármű átvizsgálása során kiderült, a kisbuszban 11 migráns utazott. A moldáv sofőrt embercsempészés miatt elfogták és őrizetbe vették a rendőrök.

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – 3 év börtönre és 3 év kiutasításra ítélt egy 37 éves moldovai állampolgárt, akivel szemben embercsempészés miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

A vádlott 2020. december 5-ről december 6-ra virradó éjszaka szándékosan segítséget nyújtott egy korábban illegálisan Szerbiából Magyarországra szökött, legalább 16 főt számláló szír csoportnak abban, hogy Ausztriába jussanak. A migránsokat egy gépkocsiba felvette és Bécs külterületére szállította. Miután visszatért Magyarországra, további migránsoknak – szír, iraki és afgán állampolgároknak – próbált segítséget nyújtani abban, hogy Ausztriába jussanak, azonban Kiskunhalas belterületén feltartóztatták őket. A vádlott ismeretlenül maradt megbízója vagyoni ellenszolgáltatást ígért a bűncselekmény elkövetéséért. Az ítélet nem jogerős, mert azzal szemben a védő fellebbezést jelentett be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el – tájékoztatott a Kecskeméti Törvényszék.

További friss hírek