Három rendbeli garázdasággal és két rendbeli rongálással vádolják a kiskunmajsai férfit

A kép illusztráció

Vádat emeltek egy kiskunmajsai férfivel szemben, aki idén nyáron háromszor randalírozott Kiskunmajsa központjában, egyszer még a polgárőrség rendőrőrs előtt parkoló járművét is megrongálta – írja a baon.hu.

Az 51 éves helybeli férfi első alkalommal idén július 14-én a kora esti órákban Kiskunmajsa központjában ittas állapotban, gyalogosan haladt, amikor motiváció nélkül az útjába eső kukákat és közlekedési táblákat hangosan szitkozódva rugdosni és öklével verni kezdte. Fenyegető viselkedése a járókelőkben megbotránkozást keltett. Ezután a vádlott betért egy útba eső sörözőbe, ott szóváltásba keveredett egy férfivel, akit késsel a kezében megöléssel fenyegetett – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádlott második alkalommal, augusztus 25-én este a kiskunmajsai rendőrőrsre ment, azonban azt zárva találta. Ezen feldühödve a közeli általános iskola homlokzatáról lefeszítette a bádog esőcsatornát és azzal a polgárőrség rendőrőrs előtt parkoló járművének mindkét visszapillantó tükrét leverte, első szélvédőjét betörte, majd a csatornadarabot a motorháztetőre dobta. A garázda férfi a rongálással 269 ezer forint kárt okozott. A környéken lakók a vádlott erőszakos magatartásán megbotránkoztak.

Nem sokkal ezután, szeptember 1-jén éjjel a vádlott ittas állapotban ismét Kiskunmajsa központjában randalírozott, ennek során a buszváróterem ablaküvegét betörte, esőcsatornáit lerugdosta, amellyel mintegy 133 ezer forint kárt okozott. Folytatva útját, a férfi a környékbeli kukákat rugdosta és minden útjába kerülő, mozdítható tárgyat szétdobált.

A jelenleg letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfit a Kiskunhalasi Járási Ügyészség három rendbeli garázdasággal és két rendbeli rongálással vádolja, amely a törvény szerint a bűnhalmazat miatt akár 4 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a sértetteknek okozott kár megtérítésére. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

baon.hu, Hraskó István

További friss hírek