Hat bűncselekményt követett el a kisszállási férfi

A kiskunhalasi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja nem válogatott: áramot, kerékpárokat és autót lopott, és még egy betörés is a számlájára írható.

A kiskunhalasi rendőrök nyomozást folytattak egy kisszállási lakos ellen. A beszerzett adatok alapján a 37 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019. januárjában szabálytalanul vételezte az áramot. A lopást egy járőr vette észre, és azonnal intézkedést kezdeményezett az elkövetővel szemben.

A férfi nem csak ezt az egy bűncselekményt követte el. Tavaly július 3-án és 4-én egy-egy kerékpárt lopott el egy helyi bolt elől. Október végén – egy 24 éves tompai férfi társaságában –  átmászott egy tanya kerítésén, majd betört a melléképületbe, ahonnan benzinmotoros permetezőt, vízszivattyút és 50 palack bort tulajdonított el.

A gyanúsított bűnlajstroma egy autólopási kísérlettel zárult. 2019. december 7-én kora délután egy tompai ház elől megpróbált elvinni egy Opelt. A könnyelmű tulajdonos a járműben hagyta az indítókulcsot, így az elkövetőnek egyszerű dolga lett volna, ám tolatás közben belehajtott az árokba. Mivel a tolvaj az autóval nem tudott tovább közlekedni, azt hátrahagyva elmenekült a helyszínről. Azonban nem üres kézzel távozott, mert kiszerelte a kocsiból a zenelejátszót.

A férfit a nyomozók ötrendbeli lopással és jármű önkényes elvétele bűntettével gyanúsítják. Társát, aki csak a betörésben vett részt, a rendőrök lopás bűntett miatt hallgatták ki.

A szabadlábon védekező gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. Ügyükben a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre. (police.hu)

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve