Hat hónap börtönt kért az ügyész a balotaszállási állatkínzó asszonyra – Helyszíni fotók

Fotó: Halasinfo

A Csongrádi Járásbíróságon ma kezdődött az állatkínzással vádolt balotaszállási asszony tárgyalása. Mint arról beszámoltunk, a nő 2019. augusztus 5-én az autója vonóhorgához kötötte kutyáját és több kilométeren keresztül vonszolta, majd az eb elpusztult.

Az ügyész a tárgyaláson hat hónap börtönbüntetést javasolt, de az asszony ezt nem fogadta el, ezért április 21-én tárgyalják újból az ügyet. A Csongrádi Járásbíróság előtt állatvédők is tüntettek.

A tárgyalás végén a vádlott balotaszállási asszony elhagyta az épületet, de vissza kellett neki menekülni az épületbe az állatvédők elől. A helyszínre több járművel is érkeztek rendőrök, akik a Járásbíróság hátsó kapuján menekítették ki a vádlott nőt. Az állatvédők azt mondták, hogy ezt a hat hónap börtönbüntetést már eltudnák fogadni és a legközelebbi tárgyaláson már sokkal többen lesznek jelen.

Lakossági bejelentés érkezett 2019. augusztus 5-én reggel a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra arról, hogy egy nő kocsihoz kötve egy nagytestű kutyát húz az úton. A nyomozás során kiderült, hogy az 5413-as számú úton az asszony saját kutyáját kötötte egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához, majd elindult a járművel. Először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet és elesett. A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten. Az egyenruhások helyszínre érkezésekor a kutya már elpusztult. Helyszíni információink szerint a balotaszállási nő a külterületi tanyájáról, már több napja elkóborolt a kutya. Amikor a nő megtalálta az ebet, az autója után kötötte egy bálamadzaggal. Állítólag így akarta hazavinni az állatot, de mire a tanyához értek, a szerencsétlen állat már haldoklott, majd el is pusztult. Egy helyi asszony elmondása szerint a kutyát a tanyájával szemben, az úttól nem messze ásta el a nő.

Halasinfo.hu

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Hat hónap börtönt kért az ügyész a balotaszállási állatkínzó asszonyra – Helyszíni fotók

A Csongrádi Járásbíróságon ma kezdődött az állatkínzással vádolt balotaszállási asszony tárgyalása. Mint arról beszámoltunk, a nő 2019. augusztus 5-én az autója vonóhorgához kötötte kutyáját és több kilométeren keresztül vons...