Határozatlan ideig elmaradnak az istentiszteletek Kiskunhalason

Összegyűjtöttük, hogy a helyi gyülekezetek, hogyan készülnek az istentiszteletekre, a koronavírus járvány miatt meghirdetett veszélyhelyzettel kapcsolatos, jelenleg hatályos intézkedéseket figyelembe véve.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia visszavonásig a nyilvános liturgia 2020. március 22., nagyböjt 4. vasárnapjától a templomokban szünetel. Kivétel a temetés, amelyet egyszerű formában, röviden kell megtartani – közölte a magyarkurir.hu. Egyelőre nem tudni, hogy a kiskunhalasi misékről lesz-e élő közvetítés, amint kapunk információt, frissítjük cikkünket.

A Kiskunhalasi református templomban várhatóan elmaradnak az istentiszteletek, de online nézhetőek lesznek a gyülekezet Youtube csatornáján nyilatkozta a Halasinfónak Bödecs Pál lelkész.

A Kiskunhalasi Zsidó hitközség részéról Ritter Nándorné elmondta, határozatlan ideig szüneteltetnek minden összejövetelt.

A Kiskunhalasi Baptista Gyülekezet lelkésze, Friebert Tibor kérdésünkre elmondta, nem tartják meg az összejöveteleket, de az istentisztelet hanganyaga megtalálható lesz a közösség Facebook oldalán.

A Kiskunhalasi Hit Gyülekezete szintén nem tart összejövetelt határozatlan ideig, de a gyülekezet tagjai számára élő közvetítést biztosítanak az istentiszteletről – tudtuk meg Flaisz Endre lelkésztől.

Az evangélikus egyház országos rendelkezés alapján nem tart összejöveteleket, így a kiskunhalasi imaház sem lesz nyitva, az első nyilvános istentiszteletet Virágvasárnapra tervezik.

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve