Házfalnak ütközött egy rendőrök elől menekülő ukrán embercsempész Mélykúton, öten megsérültek – KÉPEK

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy ukrán férfi ellen, aki 2021 áprilisában négy afgán bevándorlót akart a szerb-magyar határ közeléből Ausztriába szállítani, de a rendőrök üldözni kezdték, majd a száguldozó csempész Mélykúton egy ház falának hajtott.

A vádirat szerint az ukrán vádlott egy ismeretlen személy megbízásából Olaszországban egy autót bérelt, amivel Magyarországra utazott. 2021. április 2-án hajnalban a szerb-magyar határ közelében felvett az autóba négy illegális bevándorlót, akiket Ausztriába kellett szállítania.

Az afgán migránsok közül hárman a gépkocsi utasterébe ültek be, egy bevándorló pedig a csomagtartóban utazott. Az ismeretlen megbízó 1000 eurót ígért a vádlottnak a szállításért. A vádlott el is indult a migránsokkal, de a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az 55-ös főúton meg akartrák állítani.

A vádlott azonban továbbhajtott, majd menekülni kezdett az őt üldöző egyenruhások elől. Az embercsempész Mélykút belterületén 90-110 km/h sebességgel száguldozott, majd egy jobbra ívelő kanyarban elvesztette az uralmát az autó felett. Lesodródott a bal oldali útpadkára és nekiütközött egy ház kerítésének, majd a falának.

A balesetben az egyik bevándorló 8 napon túl gyógyuló combcsonttörést, a másik három migráns könnyebb sérüléseket szenvedett. Az embercsempész is megsérült a balesetben, kórházba került, majd a rendőrök őrizetbe vették.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettén kívül közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közúti járművezetéstől eltiltás és kiutasítás kiszabását indítványozza vele szemben azzal, hogy az embercsempészéshez használt mobiltelefont is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek