Hét évet kapott az öccsét nyakon szúró férfi

Egy vita során szúrta nyakon testvérét egy kiskunhalasi férfi, aki ezért a Szegedi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint 7 év börtönt kapott.

A tett elkövetésekor 54 éves P. Károly vádlott és élettársa Kiskunhalason lakott a férfi házában. Ugyanannak a háznak egy elkülönített lakrészében lakik az akkor 44 éves P. S. sértett, a vádlott testvére, szintén az élettársával. A testvérek italozó életmódot folytattak, italosan gyakran vitáztak, veszekedtek, de egyébként jó viszony állt fenn közöttük.

2016. december 26-án az ittas testvérek otthon összevitatkoztak. A vádlott ekkor egy késsel, közepes erővel nyakon szúrta a sértettet, akinek a nyaka vérezni kezdett. Ezután a sértett visszament a saját lakrészébe, majd rövid időn belül értesítették a rendőrséget és a mentősöket is. A sértettet kórházba szállították, ahol megtörtént az orvosi ellátása. A megszúrt férfi sérülései 3 hét alatt gyógyultak meg, de – tekintettel az elkövetés eszközére és a megszúrt testrészre – súlyosabb, akár halálos sérülés is kialakulhatott volna.

P. Károlyt 2017. december 19-én életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék , és ezért őt 7 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság kimondta: a vádlott legkorábban a kiszabott szabadságvesztés büntetés kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, eltérő minősítés, emberölés kísérletének megállapítása és a büntetés súlyosítása, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, mely helybenhagyta az első fokú ítéletet.

Az ítélet indoklásakor elhangzott: az I. fokú bíróság helyesen minősítette a vádlott cselekményét, és arányos büntetést szabott ki, ezért a táblabíróság sem a büntetés súlyosítását, sem annak enyhítését nem látta indokoltnak. A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye. (promenad.hu)

További friss hírek