Hites ajándék a kiskunhalasi „Pető intézetnek”

Az intézmény gondozottjainak nagy álma valósul meg a készülő játszótérrel, amely most egy lengőgerendával gazdagodhatott.

A fogyatékkal élő gyermekek fejlesztését végző Kiskunhalasi Konduktív Óvoda és Kollégium udvara egyelőre még üres, ám az ide tervezett speciális játszótér elemei már készülnek. Ehhez a beruházáshoz járult hozzá a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának (HISZ) helyi fiókszervezete, amelynek képviselője, Kiss Mónika pénteken délelőtt adta át a lengőgerendát jelképező utalványt az intézmény vezetőjének. Halla Zoltánné elmondta: egy játszótér minden gyermek számára örömöt jelent, ám a fogyatékkal élők esetében a játszóelemek a fejlesztőmunkát is nagy mértékben segítik. Az itt dolgozó konduktorok a világhírű Pető-módszert alkalmazzák, amelyben nagy szerepet kapnak a fizikai gyakorlatok is.

A lengőgerenda 260.000 forintba került, ezt az összeget a kiskunhalasi Hit Gyülekezete tagjai adakozták össze a nemes célra. Ezen felül Mikulás napja, illetve a közelgő karácsony apropóján a HISZ apró ajándékkal is készült a gyermekek számára: az óvodásoknak színezővel, az iskolásoknak füzettel kedveskedtek.

További friss hírek