Hogyan dekoráld az albérletet a téli időszakban?

A fotó forrása: Ewalds.hu

Ahogy átjár minket a hideg időszak ünnepe, úgy egyre inkább elönt minket a vágy, hogy a környezetet is felöltöztessük ebbe a kedves hangulatba. Ezt pedig a leginkább a dekorációkkal tudjuk elérni. Az albérletek esetében ez tud nehézséget okozni, hiszen nagy mértékű változtatásra nem vagyunk feljogosítva a tulaj meghatalmazása nélkül – ám pár szezonális elemet kitehetünk úgy, hogy az ne hagyjon nyomot a házon. Cikkünkben bemutatjuk a legjobb praktikákat!

Ajtóstul a házba

A legtipikusabb dekorációs elem az ajtóra helyezett koszorú. Sokan ezt felszögeléssel oldják meg, pedig létezik ennél kreatívabb megoldás is: egy szép szalaggal például a rácsokra is lehet erősíteni a dekor elemet. Választhatunk szezonális lábtörlőt is, ami bohém vagy barátságos stílusú.

Meleg fogadtatás

A lakást is feldíszíthetjük izgalmas, ám mozgatható elemekkel: az adventi koszorúk például remek díszek az ebédlő asztalra, vagy a bejárati ajtó melletti kis szekrényen. Ha szeretnénk meggyújtani a gyertyákat, mindig figyeljünk arra, hogy tűzbiztos helyen legyenek, és sose hagyjuk őrizetlenül.

A fotó forrása: Ewalds.hu

A lakásban emellett végigfuttathatunk a polcokon fényfüzéreket, amik meleg tónusú fénnyel szórják tele a hamar besötétedő lakást. Ezzel hívogatóbbá válik a szoba, és a karácsonyi hangulat is erősebben jelen lesz.

Részletekben a titok

karácsonyi díszeket sokszor csak a fákon helyezzük el, pedig ezeket a dekorációs elemeket bátran helyezhetjük a polcra is. Ha egy régebbi díszgömb nem illik a mostani fenyőhöz, a szekrényen egy angyalka mellett még csinosan mutathat. A tollak és szárított virágok szintén szépen mutathatnak az ebédlő asztalon vagy az üvegszekrény mögül kikacsintva.

A fotó forrása: Ewalds.hu

Ha nincsen szabadon engedve kisállat vagy gyerek a lakásban, akkor a boákkal szintén játszhatunk: helyezzük fel azokat a székekre, vagy futtassuk le a növényekkel a polcokról.

Ezekhez a trükkökhöz sokszor még celluxra sem lesz szükségünk – kísérletezzünk bátran a színekkel, ötletekkel anélkül, hogy maradandóan változtatnánk a lakás pontjain!

További friss hírek