Hogyan találj rá a legjobb ár/érték arányú használt autóra?

Kép: Freepik

A kocsivásárlás nagyszerű feladat, de könnyűnek nem mondható. Jelentkező annyi akad, mint égen a csillag, és ha az ember nem ért annyira a négykerekű járművekhez, akkor bizony pillanatok alatt elveszhet a részletekben. Pedig mint tudjuk az ördög is ott lakozik. Úgyhogy érdemes résen lenni, és egy-két információra fokozottan odafigyelni az elégedettséget adó, na meg gazdaságos végeredmény érdekében!

Minden eladó igazat mond?

Biztosan! Csak olykor a saját igazságok kerülnek napvilágra, és itt kezdődnek a problémák. Mert a tisztánlátás alapvető elvárás, különösen akkor, amikor több százezer forint kiadásáról beszélünk. Ez nem azt jelenti, hogy akkor az eladók megbízhatatlanok. Korántsem. S az általánosítás amúgy is veszélyes taktika. De sohasem baj, ha éberség övezi a vásárlás egész folyamatát.

Tehát amikor a kiszemelt jármű történetéről van szó, akkor legjobb utánajárni a sztorinak, ahogy arra a népmesék is biztatják az olvasót. És itt lép a képbe a carVertical, ami villámgyorsan feltárja az összes, járművel kapcsolatosan elérhető adatot. Nemcsak a kártörténetet, hanem a szervizeltetéssel összefüggő bejegyzéseket, az előző tulajdonosok listáját vagy éppen az autóról korábban készült fotókat.

Így már könnyen teljes kép alkotható az érintett modellről. Ráadásul a rendszer közbenjárásával a tipikus szériahibákra is fény derülhet, egyéb hasznos információk mellett. Nyilván a sokszor felbukkanó hibák nem egyenlőek a “biztosan bekövetkezik” jelenséggel, de jó tisztában lenni azokkal a várható fejleményekkel, amikkel már sokan találkoztak. Már csak a nagy számok törvénye miatt is.

Milyen adatra van szükség a lekérdezéshez?

Az alvázszám vagy a rendszám elengedhetetlen a sikeres adatgyűjtéshez. A jelentés minden, aprónak tűnő részletre kitér, tehát semmi sem maradhat rejtve.

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy ez a jelentés mennyire megváltoztatható? A carVertical rendszere védett, így a lekért adatok nem módosíthatóak. Magyarul ami feketén fehéren le van írva az nem más, mint az igazság. Még ha olykor fájdalmas is.

A km óra átállítása nem ritka furfang, amivel azonban komoly károk generálhatóak. Nem mindegy hány km-t futott a jármű, így ugyanis az általános állapotáról is hitelesebb elemzés rajzolható.

De természetesen a károk pontos felsorolása is hasznos szolgáltatás, mert attól még, hogy kívülről semmi sem látszik a kocsin, igenis előfordulhattak a múltban problémás koccanások, sérülések. És ezek nyomán a szépen rendbe hozott terület meggyengülhetett, aminek óriási jelentősége lehet a jövőre nézve.

Mennyit takaríthatsz meg tudatos nyomozásoddal?

Rengeteget. Egyes becslések szerint dollárba átszámítva ezreket. És hogy miért éppen dollárba? Többek között azért, mert az adatbázis ötven országból befolyó információ-mennyiséget tárol. Úgyhogy akár külföldi járgányt is kinézhetsz magadnak, nem okozhat a rendszer számára problémát az utánajárás.

Minimális befektetéssel maximális hasznot hajthatsz. A jelentés elkészítése mindennek tetejében villámgyorsan megy, azaz nem kell sokat várnod arra, hogy végre ténylegesen képbe kerülj a jövendőbeli kocsiddal kapcsolatban. És ha mindent rendben találsz, akkor azon túl, hogy az eladó elnyerheti a bizalmadat és megerősítheti a hitelességét, egy klassz autóval gazdagíthatod az életedet, kellemetlen és váratlan meglepetések nélkül. Na ez az az élmény, ami kétségtelenül minden pénzt megér!

További friss hírek