Hogyan válasszak esküvői öltönyt? Tippek férfiaknak

A nagy nap nem csak a nőknek adja fel a leckét, hanem a férfiaknak is. Míg a menyasszonyok hajlamosak elmerülni a szervezéssel összefüggő kérdésekben, és az ideális ruha megtalálása sem egyszerű számukra, addig nem szükségszerű, hogy férfiként is hosszú hónapokat tölts az öltönyválasztással. Ugyanakkor mégis figyelmet érdemel a vásárlás, hiszen az életben – jó esetben- egyszer adódik ilyen alkalom. A méretre szabott, alkalomnak megfelelő darab a kellő magabiztossággal is felvértez az esküvő napján.

Nem mindig egyszerű megtalálni a “tökéletes” esküvői öltönyt. Az aktuális trendek, a klasszikus stílushoz való vonzódás és persze az esemény jellege egyaránt befolyásolhatják azt, hogy mit érdemes felvenni. A frakk kétségkívül a leginkább elegáns viselet, ám korántsem biztos, hogy az esküvő helyszíne, a megálmodott program szükségessé tenné ennek választását. A szmoking már annál inkább klasszikus esküvői ruházatként számon tartott. A csokornyakkendő és a mellény alapvető elemei ennek, de akár a hagyományos nyakkendő mellett is dönthetsz.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elmúlt években a legtöbb vőlegény egy klasszikus elegáns öltönnyel is beéri. A mellény, az ing és a nyakkendő tökéletes elemeinek számítanak. Vannak, akik az anyagot vagy a mintákat a menyasszony ruhájához társítva választják, mások akár a western, az art deco vagy a rusztikus megoldások mellett döntenek- az esküvő stílusának függvényében. Napjainkban maximálisan elfogadottak ez utóbbi stílusok is, hiszen a nagy nap lényegében kettőtökről szól. Ha a bohém, vagy valamilyen stílus köré épülő szervezés áll közel hozzátok, akkor maximálisan belefér tulajdonképpen bármi.

Az öltönyös megoldások mellett döntőknek viszont érdemes odafigyelni a tökéletes méretre szabásra. Igaz ez a nadrág hosszára, a zakó ujjának méretére, és persze a derékban ideális kialakításra is. A férfiakra egyébként sem jellemző, hogy látványos fogyást szeretnének elérni a nagy napra, így a méretre igazított, stílusban is eltalált esküvői öltöny garantáltan beváltja majd a hozzá fűzött reményeket. A jól eltalált öltözet magabiztosságodra és fellépésedre is biztosan a vágyott hatással lesz.

További friss hírek