Hogyan válasszunk jó zsebkést?

Mitől lesz jó egy zsebkés? Egyáltalán mit kell keresni egy késben? Laikusként is érezhető, hogy fontos szempont lehet az él, de a legjobb zsebkés titulus megtisztelő elnyerése egyértelműen attól függ, hogy milyen céllal szeretnénk használni. Ha vadászatra tervezünk, akkor teljesen más szempontokat kell figyelembe venni, mint egy mindennapi hordozásra alkalmas eszköz vonatkozásában. Nézzük, mik a leginkább releváns irányvonalak!

Miket mérlegeljünk egy zsebkés kiválasztásánál?

Az első és legfontosabb faktor egy kés kiválasztásánál, tehát, hogy milyen igényeknek kell majd megfelelnie, hiszen a különböző típusú zsebkések eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezen kívül meglehetősen lényeges tényező az ár kérdése. Vannak alacsonyabb költségvetésű és nyilvánvalóan drága zsebkések, minden a jellemzőktől függ. El kell dönteni a kívánt méretet és a penge jellegét, nem mindegy ugyanis, hogy egy vagy több pengéjű kés beszerzése mellett tesszük le a voksunkat. Az egypengés zsebkések egyszerűbb kialakításúak, de minőségileg robosztusabb kivitelt képviselnek. Az egyetlen probléma talán az, hogy ebben a típusban nem találhatunk túl sok változatosságot. A többpengés zsebkések számos formában kaphatók, így, ha időnként szerszámokra vagy pengékre is szükséged van, akkor a többpengés kések mellett dönts! A zsebkés éleinek két általános típusa van: sima és fogazott. Győződj meg arról, hogy valóban olyan terméket vásárolj, amely az elvárásaidat képviseli.

Miért a Morakniv?

Mert a Morakniv az eredeti svédacél tiszta garanciája. A svéd családi vállalkozás Mora város székhellyel, 1891 óta foglalkozik hagyományos késgyártással. A cég tulajdonosa és szakmai vezetője a Frosts és az Eriksson család. Évente körülbelül 3 millió kést gyártanak. Letisztult, sallangmentes skandináv dizájn, kifejezetten jó értelemben vett egyszerűséggel. Ha a minőség és az ár optimális kombinációját keresed, akkor Mora kés mellett voksolj, és hidd el, nem fogsz csalódni! A cég széles árupalettával rendelkezik, így szinte biztos, hogy megtalálod a kritériumoknak mindenben megfelelő darabot.

A fotó forrása: Nor Gal / Shutterstock.com

További friss hírek