Jól halad a konténerkórház építése

Gyors ütemben halad a járványügyi konténerkórház építése Kiskunhalason. Csütörtökön már a konténereket tették le a helyükre. A komplexumban minden olyan felszerelés és részleg megtalálható lesz majd, amelyre szükség lesz a koronavírus fertőzések megállapítására, valamint a betegek kezelésére – számolt be róla a hiros.hu.

Hétfő óta folyamatosan dolgoznak a szakemberek a járványügyi konténerkórház felépítésén, a Kiskunhalasi Büntetés-végrehajtási Intézet területén. Párhuzamosan folyik a betonozás és a konténerek elhelyezése 6250 négyzetméteren. Bár a kórházat a büntetés-végrehajtási intézet területén húzzák fel, a betegek nem fognak találkozni a fogvatartottakkal, mivel drótkerítések választják el a két területet egymástól.

Azért választották a kiskunhalasi helyszínt, mert 2015-ben itt alakítottak ki egy migráns szállást, így közüzemesítve volt a terület. Az illetékes akciócsoport vezetője, Tóth Tamás vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtási szervezet parancsnoka bízta meg a büntetés-végrehajtást a kórház felépítésével. Ha a munkálatok ilyen ütemben haladhatnak tovább, akkor áprilisban közepéig készen is áll majd a komplexum a betegeket fogadására.

Hétfőn reggel kezdték el építeni a járványügyi mobil konténerkórházat, most pedig a 200 konténert teszik a helyére. A mobil kórház minden egészségügyi előírásnak meg fog majd felelni. A járványügyi funkcióját teljes mértékig betölti majd, így tehát lesz intenzív osztály, labor, elkülönítő, természetesen vizesblokkok, illetve a szükséges felszerelések és az egészségügyi személyzet is itt lesz a helyszínen.

Forrás és további fotók: hiros.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve