Így nyertek százmilliókat térségbeli cégek

Sikeres időszakot tudhat maga mögött a Kreatív Projekt Kft.

A Kreatív Projekt Kft. az utóbbi egy évben mintegy 1,3 milliárd forint támogatási összeget nyert el 13 cég számára. A 98 százalékos nyerési arány felmutató cég nem csak a pályázatírásban, de az egyre fontosabb projektmenedzsmentben és monitoringban is részt vesz, komoly terhet véve le a vállalkozók válláról. Aktuálisan bérre és eszköztámogatásra igényelhető támogatások kapcsán érdemes keresni őket.

„Az utóbbi egy évben 14 cégnek írtunk pályázatot a GINOP Plusz 1.2.1 programhoz, ebből 13 nyert, így összesen 1,3 milliárd forint támogatási összeg érkezik a partnereinkhez” – mondta el a Halasinfónak Jekő Attila, a kiskunhalasi Kreatív Projekt Kft. ügyvezető igazgatója, megjegyezve, hogy a vállalkozások a pályázati forrásokat többek között infrastruktúra bővítésre, telephely építésre-korszerűsítés, csarnoképítésre, -bővítésre, eszközbeszerzésre, a vállaltirányítás fejlesztésére vagy éppen képzésre fordítják. A beruházások összege meghaladja az 1,8 milliárd forintot.

Jekő Attila, a Kreatív Projekt Kft. ügyvezetője

Több mint pályázatírás: cégfejlesztés

A cégvezető szerint a sikerük alapja, hogy minden esetben előminősítést végeznek, így előre jelezni tudják a vállalkozásoknak, hogy eséllyel indulnak-e az adott pályázaton, illetve mit kell tenniük ahhoz, hogy az esély minél nagyobb legyen. „A pályázatírás egyre nagyobb tudást igényel: ma már komolyan meg indokolni, hogy például egy adott gép beszerzése hogyan növeli a vállalkozás hatékonyságát, ehhez pedig közgazdasági és iparági ismeretekre is szükség van. Ráadásul a fenntartási időszakban mindezt gazdasági mutatókkal igazolni is kell, és ha ez nem teljesül, a támogatást vagy annak egy részét visszafizettetik a pályázóval” – magyarázta a közgazdász végzettségű, jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen vállalkozásfejlesztést tanuló Jekő Attila.

Éppen ezért a Kreatív Projekt Kft. több mint pályázatíró cég: a projektek kidolgozásában, menedzselésében, az elszámolásban és a monitoringban is aktívan részt vesznek.

„Gyakorlatilag cégfejlesztést végzünk.

Minden partnerünk fejlesztési elképzeléseit ismerjük, így gyakran mi ajánlunk nekik pályázati lehetőségeket is” – jegyezte meg Jekő Attila, megjegyezve, hogy a Dél-Alföldön minden megyéből vannak partnereik.

Kis cégeknek nagy segítség

A cégvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy akár mikrovállalkozásoknak is segítenek forrásokhoz jutni. „A GINOP 1.2.9. programban 10 millió forintig lehetett pályázni eszköztámogatásra, illetve bérre. A térségbeli szabad vállalkozási zónákban húsz pályázatunkból 18 sikeres volt, és most november 9-én megnyílik ugyanebben a programban egy második kör, erre is érdemes még jelentkezi” – emelte ki Jekő Attila. Hozzátette: honlapjukon egy egyszerű űrlap kitöltésével bármikor fel lehet venni velük a kapcsolatot, de telefonon is érdeme keresni őket: 06/20/566-0815.

 

„Jó szívvel ajánlom”

„Csak pozitívan tudok nyilatkozni a Kreatív Projekt Kft-ről. Jekő Attilával 10 éve találkoztunk először, azóta már nyolc nyertes pályázatban segítettek, az ötleteléstől a projektmenedzsmenten keresztül az elszámolásig” – mondta el Herczku Zsolt, a Mega-Herz-Q Kft. ügyvezetője. A szoftver és hardware fejlesztéssel foglalkozó cég eddig több mint 100 millió forint pályázati támogatást használt fel a cégfejlesztéshez, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az egész Dél-alföldi régiót átfogó informatikai vállalkozássá fejlődtek.

„Attila szaktudása sokat jelent, amikor üzleti tervet vagy költségvetést kell összeállítanunk, ráadásul a fenntartási idő alatt végig számíthatunk rájuk. Ez a fajta folytonosság is hozzájárul ahhoz, hogy nem csak igénybe vesszük a szolgáltatásaikat, de ajánljuk is őket – ahogy ők is bennünket” – fogalmazott Herczku Zsolt.

 

További friss hírek