Indul a „negyedik évad”

Archív fotó

Ismét megmérkőznek a városi középiskolák lány focistái a Gomba Kupán

Immár a negyedik kiírását kezdte meg a Gomba Caffe lány labdarúgó bajnokság, ahol a halasi középiskolák lány focicsapatai mérik össze tudásukat. Az első fordulót október 26-án rendezték a Humánban.
A látottak alapján elmondható, hogy több csapatnál is jelentős változások történtek, állandóság mindössze a címvédő Szilády keretében tapasztalható. A Tekóból és a Bibóból is több alapember távozott, de a Humánban is sok fiatal játékos mutathatta meg tudását.

A nyitómeccsen a házigazda Humán és a címvédő Szilády mérkőztek meg egymással. A gimisek irányították a találkozót, de az elején még kissé akadozott a gépezet – meglátszott a lányokon, hogy a nagypályás felnőtt bajnokság sokat kivett belőlük. Ennek ellenére a nagyobb rutin győzedelmeskedett és végül 5-2-re nyert a Szilády.
A Tekó-Bibó meccs sok izgalmat és mindössze egyetlen gólt hozott. A rákóczisok remekül semlegesítették a Bibó gólfelelősét, Nyitrai Nórát, de emiatt kevesebb energia jutott a támadások befejezésére. A lefújás előtti másodpercekben azonban megszületett a Tekó győzelmét jelentő találat, 1-0.
Jöhetett a Tekó-Szilády rangadó, ami az örök presztízsen kívül az elmúlt szezon legtöbb tornáján az aranycsatát is jelentette. Szorosan indult a meccs, de az első félidő derekán jött egy ötperces periódus, amikor a gimi meggyőző előnybe került és ez kitartott a végéig, 3-0.

A Bibó és a Humán a tavalyi Gomba Kupa mind a négy fordulóján döntetlent játszott egymással. Ezúttal a gimisek hamar vezetést szereztek és növelni is tudták előnyüket. Aztán a házigazdák is megrázták magukat és közelebb zárkóztak, de a Bibó is képes volt újra felpörögni, így fontos három pontot szerzett, 5-2.
Eleinte úgy tűnt, ez a siker kellő lökést ad nekik a Szilády ellen is. Nyitrai Nóra remek gólokkal sokkolta a címvédőt, akik csak nagy erőfeszítések árán tudták maguk javára fordítani a meccset, elsősorban a Nagy-Csorba-Szakál támadótriónak köszönhetően.

A forduló zárómeccsén a Tekó és a Humán csaptak össze. A Rákóczi játszott kezdeményezőbben, aminek hamar gólokban is meg lett az eredménye, így a félidőben már eldőlni látszott a meccs. A vendéglátók próbáltak ugyan szépíteni, de a Tekó kapuját védő Ádám Viktória remek napot fogott ki és a védelem is jól állt a lábán, 4-0.

Eredmények:
Humán – Szilády 2-5
Tekó – Bibó 1-0
Szilády – Tekó 3-0
Bibó – Humán 5-2
Szilády – Bibó 3-2
Humán – Tekó 0-4

A bajnokság állása: 1. Szilády (9pont, gk.: 11-4), 2. Tekó (6p, gk: 5-3), 3. Bibó (3p, 7-6), 4. Humán (0p, gk.: 4-14)

Dávid Géza

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Indul a „negyedik évad”

Ismét megmérkőznek a városi középiskolák lány focistái a Gomba Kupán Immár a negyedik kiírását kezdte meg a Gomba Caffe lány labdarúgó bajnokság, ahol a halasi középiskolák lány focicsapatai mérik össze tudásukat. Az első forduló...