Indul az arcmaszkok gyártása Kiskunhalason

A kép illusztráció

Megérkezett az alapanyag, indul az arcmaszkok gyártása – jelentette be Fülöp Róbert polgármester hivatalos Facebook oldalán.

Ahogy a polgármester bejelentette, az a cél, hogy minden kiskunhalasi háztartásba ingyenesen jusson legalább egy darab kimosható, többször használható védőeszköz. Ehhez a szükséges alapanyag a mai napon megérkezett Kiskunhalasra és elindulhat a gyártás.

Fontos hír, amely az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján elhangzott: a múlt hétfőn megkezdett építkezés jó ütemben halad a Szegedi úton. A jövő hétre elkészül a konténerkórház, amelyet csak akkor fognak igénybe venni, ha a normál kórházi kapacitások már nem bizonyulnak elegendőnek. Az új intézmény intenzív terápiás ellátásra is képes lesz.

Kiskunhalason az elmúlt 24 órában 2 személy esetében került hatósági házi karantén elrendelésre, a kórházban továbbra is egy diagnosztizált, koronavírussal fertőzött beteget ápolnak.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve