Indulhat a Csetényi park építése, aláírták a kivitelezői szerződést

A kiskunhalasi Halasthermál Gyógyhely komplex turisztikai fejlesztéséhez kapcsolódó parkfejlesztési szerződést ma írták alá a Városházán. 

A vállalkozási szerződést Fülöp Róbert polgármester és az ajánlattevő, az RF-Csetényi 2020 Konzorciumot alkotó Regreen Field Kft. ügyvezetője Kószó Róbert, valamint Földi Sándor, a Fliesenbau Ipari és Szolgáltató Kft. ügyvezetője írta alá. Így már minden adott, hogy a Csetényi park turisztikai fejlesztése elindulhasson.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő elmondta, a mai szerződéskötést évekre visszanyúló előkészítőmunka tette lehetővé. Fontos lépés volt, hogy a fürdő a gyógyhely minősítést megkapja és plusz pontot jelentett, hogy a kórház közvetlenül a fürdő mellett található. A város lakói körében évtizedek óta népszerű közpark a fejlesztés után tökéletesen kiegészíti majd a fürdőfejlesztést, így a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházzal együtt komplex egészségügyi és szabadidős szolgáltatást tud majd nyújtani az idelátogatók számára a város.

Fülöp Róbert polgármester hangoztatta, a legfontosabb lépés az volt, hogy a város korábban megszerezte a gyógyhely minősítést, ez adta meg a lehetőséget, hogy erre a pályázatra jelentkezzen a város. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a fürdő vízminősége és a ráépülő fejlesztések alapján, Kiskunhalas végre bekerülhet a legjobb fürdők sorába. Mint a tájékoztatón elhangzott, a munkálatok egy héten belül elkezdődnek és várhatóan egy év múlva vehetik birtokba a látogatók a Csetényi parkot.

A park 18 hektáros területén egy fogadóépület és egy Kilátó-étterem is épül. A két objektum több mint 1.100 négyzetméter alapterületű lesz. Az elsősorban a családokat célzó beruházás minden korosztály számára nyújt majd kikapcsolódási lehetőséget: megépül egy háromszintes kilátó, lesz csónakázási lehetőség és a nádasban madármegfigyelő helyet is kialakítanak. Építenek játszótereket a kicsiknek és a nagyobbaknak is, lesz emellett kalandpálya, jurta játszóház, íjászpálya, fitnesz park, és egy sövénylabirintus is. Nagy attrakció lesz majd a kisvasút, amelynek a 700 méteres pályáján alagút is épül. Érdekesség lesz továbbá a bivalyrezervátum, az 5 méter átmérőjű fűzépítmény és a hintaágyakkal felszerelt erdei pihenő is, amely látogatók kényelmét szolgálja majd.

A kiskunhalasi Halasthermál Gyógyhely komplex turisztikai fejlesztésének teljes költsége közel 900 millió forint lesz majd.

 

További friss hírek