Ingyen kéri a volt orosz laktanyát Halas

Kép: Google Maps

Kiskunhalas Önkormányzata kezdeményezi az évtizedek óta üresen álló Szegedi úti volt orosz laktanya tulajdonjogának megszerzését. Az állami terület jelenleg a Honvédelmi Minisztérium kezelésében áll.

A városvezetés elképzelése szerint az objektumot több célra is lehetne használni. Így itt lehetne a Városgazda Zrt. telephelye, de a volt szálláshelyeket akár önkormányzati bérlakásokká is át lehetne alakítani.

A Szegedi úti egykori szovjet laktanya a katonai alakulatok távozása óta üres, kihasználatlan, állaga folyamatosan romlik. Az ingatlan a Magyar állam tulajdona, vagyonkezelője a Honvédelmi Minisztérium volt. Az elmúlt években az Önkormányzat több alkalommal is próbálta a tárgyi terület és a mellette fekvő egykori Gábor Áron laktanya tulajdonjogát megszerezni, de minden alkalommal elutasító választ kapott, az akkori vagyonkezelő a kérést nem támogatta, vagy csak a piaci áron történő értékesítést fogadta volna el, erre azonban az Önkormányzatnak nem volt forrása. A közelmúltban a vagyonkezelő megváltozott, a laktanya kezelője a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lett, így újra lehetőség nyílik az ingyenes tulajdonba vétel kezdeményezésére, a vonatkozó általános eljárásrend szerint. – (részlet az előterjesztésből)

Amennyiben a képviselő-testület jövő héten kezdeményezi az ingatlan tulajdonjogának ingyenes megszerzését, úgy számolnia kell annak fenntartási költségeivel is. Az őrzéssel, állagmegóvással, kaszálással kapcsolatos kiadások nem ismertek.

További friss hírek