„Innen kockázatmentesen lehet lopni” – Mégis lebuktak

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése és lopás miatt vádat emelt egy többszörös, különös visszaeső férfival szemben, aki a vád szerint előbb egymaga tört be a sértetthez, majd mivel állítása szerint onnan „kockázatmentesen bármit el lehet lopni”, 16 éves ismerősét és annak barátját bujtotta fel újabb betörésre, részletesen kioktatva őket a helyszínről és a bejutásról.

A vádirat szerint a vádlott röviddel azután, hogy egy korábbi börtönbüntetésből szabadult, 2020 februárjában egy kerítésen át bemászott egy kiskunmajsai ingatlanba, majd onnan a drótkerítésen át továbbmászott a szomszédba, a sértett udvarába. Ott a melléképület ablakát benyomta és az épületből telefont, valamint kéziszerszámokat vitt el 140 ezer forint értékben. Ezután a férfi a 16 éves ismerősének és egy barátjának beszámolt a lopásról. Részletesen kioktatta őket a bűncselekmény helyszínének megközelítéséről, az épületbe történő biztonságos bejutásról, az itt található értékekről. Állítása szerint onnan kockázatmentesen bármit el tudnak lopni, nem fognak lelepleződni, mert az ingatlan lakatlan és sem kamera, sem riasztórendszer nincs felszerelve.

A vádlott rábírására a fiatalkorú és társa arra az elhatározásra jutottak, hogy betörnek a sértetthez, hogy a tőle ellopott tárgyak eladásából pénzhez jussanak. Ők is a szomszédos telephely felől akarták megközelíteni a helyszínt, azonban a biztonsági őr megzavarta őket és elmenekültek. Az ügyészség a többszörös, különös visszaeső férfit a lopás mellett kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek