Iskolai hőmérés: 37,8 Celsius fok felett hazaküldik a diákokat

Illusztrációs kép: envato.com/Halasinfo

37,8 Celsius fok lesz a határérték, amikor hazaküldik a gyerekeket az iskolai hőmérés után – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. A tiszti főorvos szerint ha valakinek meghaladja a hőmérséklete ezt az értéket, akkor egy kis pihenés után ismételjék meg a mérést, és ha akkor is eléri ezt, akkor küldjék haza – számolt be róla a hvg.hu.

A tiszti főorvos a szülők felelősségét hangsúlyozta, hogy tünetek esetén ne küldjenek senkit iskolába. Ha a gyermek már reggel lázas, az releváns és jól szűrhető – mondta. Persze elismerte, hogy nem feltétlenül koronavírusos a gyerek, de ki kell vonni a közösségből.

Müller Cecília újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta, egyszer használatos maszkot körülbelül négy óráig érdemes hordani, de ez a munkahelytől és a munkakörtől is függ. A tájékoztatón kiderült az is, hogy magánrendeléseken is kötelező a maszkhasználat, mind a páciensek, mind az orvosok és az asszisztensek esetében is.

A tiszti főorvos javaslata szerint mindenki viseljen maszkot a fodrásznál, kozmetikusoknál a várakozás, sőt hajvágás vagy kezelés közben is.

A tájékoztatón kiderült az is, két negatív PCR-vizsgálat esetén kerülhetnek vissza a szociális intézményekbe a lakók.

A felgyógyult, de még nehezen lélegző, gyengeséget tapasztaló pácienseknek, Müller Cecília a vitaminok, főként a D-vitamin szedését, lassú mozgást, légzőtornát és pszichés támogatást is javasolja.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Iskolai hőmérés: 37,8 Celsius fok felett hazaküldik a diákokat

37,8 Celsius fok lesz a határérték, amikor hazaküldik a gyerekeket az iskolai hőmérés után - mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. A tiszti főorvos szerint ha valakinek meghaladja a hőm...