Ismét 72 óra, kompromisszumok nélkül

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet országszerte a három történelmi keresztény egyház szervez, Kiskunhalason pedig elsősorban a katolikus közösség.

Az akció a város fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Városszerte fiatalok csoportjai teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek és hasonló programok valósultak meg az elmúlt években.

Idén a katolikus oviban és az iskolában, valamint a Nyúl utcai és a zsanai szociális intézményekben, a plébániakertben és a katolikus templom melletti parkban szorgoskodtak a fiatalok.

A csoportok a munkakezdéskor tudják meg, mi lesz a feladatuk, ezért kompromisszumok nélkül vesznek részt az eseményen, nincs visszalépési szándék soha a feladatok elől.

A program elsődleges célja, hogy a fiatalok – idén is legtöbben Tekósok – közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.

A 72 óra célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, segítőkészségére.

Kuris István László

További friss hírek