Ismét a Magyar Posta nevében próbálkoznak a csalók, ne dőljön be nekik!

Illusztráció

Nem csökken az internetes csalások gyakorisága, az elmúlt pár napban több bejelentés is érkezett ügyfelektől.

A napokban többen arról kaptak hamis értesítést, hogy pár egyszerű kérdésre válaszolva, vagy egy rövid játékot elindítva mobiltelefont nyerhetnek. A felhívás a Magyar Postára hivatkozva, a vállalat arculati elemeit felhasználva érkezett az érintettekhez. Szerencsére a magyartalan megfogalmazás a legtöbbekben gyanút ébresztett.

A Magyar Posta nem hirdetett mobiltelefonos nyereményakciót, ugyanakkor a Postabiztosító igen, de a nyerési lehetőség biztosításhoz kötött. Fontos tudni, hogy minden aktuális nyereményakció megtalálható a posta.hu oldalon, és az akciókhoz tartozik játékszabályzat. Érdemes minden esetben ellenőrizni, mielőtt kattintanak.

Egyre gyakoribb, hogy ismert vállalatok, nagyobb szolgáltatók – köztük a Magyar Posta – nevével visszaélve félrevezető hirdetések, értesítések, vagy nyereményjátékra való felhívások érkeznek ügyfeleinkhez böngészés közben, a közösségi oldalakon vagy emailben, sms-ben.

A Posta idén a Rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. Vállalatunk azóta is számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak ügyfeleink. A többi között a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefonnyeremény, továbbá javasoltuk azt is, miként ellenőrizhetik a hirdetés vagy értesítés valódiságát.

Magyar Posta Zrt.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Ismét a Magyar Posta nevében próbálkoznak a csalók, ne dőljön be nekik!

Nem csökken az internetes csalások gyakorisága, az elmúlt pár napban több bejelentés is érkezett ügyfelektől. A napokban többen arról kaptak hamis értesítést, hogy pár egyszerű kérdésre válaszolva, vagy egy rövid játékot elindítva m...