Ismét rendbe hozták a halasi gyógyszerész dinasztia sírhalmát

Czurda Vilmos és szeretett kisfia, Lacika sírhelye, római katolikus temető, főbejárat, 2014

A Pásztortűz Egyesület már 2014-ben is rendbe hozta a kiskunhalasi római katolikus temető főbejáratánál, a Czurda sírkertet (Vilmos, Lacika). Az akkor is elhanyagolt sírt igyekezett a halasi civil szervezet megszépíteni, majd mécseseket gyújtott ott.

Sajnos, továbbra sem sikerült hosszútávon megoldani a problémát. 2020-ra újra nagyon elburjánzott a növényzet a sírkertnél. Ezért az egyesület tagsága ismét neki fogott a rendezéshez. Most megint rendezettebb a sírhant környezete, jobb érzés így a temető főbejáratánál közlekedni.

„Czurda Vilmos (1861-1919) egy országosan is kiemelkedő gyógyszerész volt, szeretnénk, ha sikerülne, ezzel kicsit hozzájárulni az emléke ápolásához. Ő volt Kiskunhalason a harmadik személy, aki gyógyszertárat nyitott. A népszerű patika a Mátyás téren volt. A család külföldön él, és nagyon köszönték, hogy foglalkoztunk a sírkerttel, és reméljük, hogy most már rendeződik a nyughely ügye.” – mondta Végső István, egyesületi elnök, történész.

Image Image
További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Ismét rendbe hozták a halasi gyógyszerész dinasztia sírhalmát

A Pásztortűz Egyesület már 2014-ben is rendbe hozta a kiskunhalasi római katolikus temető főbejáratánál, a Czurda sírkertet (Vilmos, Lacika). Az akkor is elhanyagolt sírt igyekezett a halasi civil szervezet megszépíteni, majd mécseseket gyú...