Itt a HulladékRadar app az illegális szemétlerakók felszámolására – LETÖLTÉS

A Tisztítsuk meg az Országot! projekt részeként megkezdődik az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladék felszámolása, ebben nyújt segítséget a már elérhető HulladékRadar mobiltelefonos alkalmazás.

A  projekt az első üteme a 2019 második felében indított hulladékgazdálkodási racionalizálási programnak – közölte Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.

Tavaly áttekintették a hulladékgazdálkodás ügyét, idén tavaszra pedig kidolgozták azokat az előterjesztéseket, amelyek egyrészt a szankciórendszer, az illegális hulladék felszámolása, másrészt a gazdaságpolitikai kérdések kezelésére hivatottak. Ugyanakkor az ország megtisztítása és a szankciók mellett a terv az, hogy lerakópontokat is meghatározzanak, ahová legálisan lehet letenni azokat a tárgyakat, amelyekre a lakosságnak már nincs szüksége – mondta.

Elkészült a nemzeti hulladékgazdálkodási stratégia is, amelyet szintén szeptemberben terjesztenek majd a kormány elé.

Boros Anita úgy fogalmazott, a projekt során korábban nem látott állami és önkormányzati együttműködéssel kísérletet tesznek az évtizedek alatt jogellenes hulladékelhelyezés eredményeként az erdőkben, a nemzeti parkok területén, a folyók, a vasúti és közúti létesítmények mentén, valamint az önkormányzati közterületen fellelhető hulladékok összegyűjtésére.

Bárki bejelentheti, ha hulladékot talál

A HulladékRadar applikáció nagy segítséget nyújthat az illegális lerakók felszámolásában. Ezt bárki ingyenesen letöltheti a telefonjára és bejelentést tehet az általa feltárt illegális hulladéklerakóról. Az alkalmazásban megadható a hulladék kategóriája, az elhelyezés módja és mennyisége is, ezzel segítve az azt összegyűjtő szakemberek munkáját. Az applikáció folyamatos továbbfejlesztés alatt áll.

Innen letölthető:
👉 https://play.google.com/store/apps/details…
👉 https://apple.co/3fQibnJ

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Itt a HulladékRadar app az illegális szemétlerakók felszámolására – LETÖLTÉS

A Tisztítsuk meg az Országot! projekt részeként megkezdődik az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladék felszámolása, ebben nyújt segítséget a már elérhető HulladékRadar mobiltelefonos alkalmazás. A  projekt az...