Ittasan, begyógyszerezve támadt az idős házaspárra

A kép illusztráció (pixabay.hu)

A Kiskunhalas Járási Ügyészség védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövettet könnyű testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy visszaeső férfival szemben, aki alkohol és ismeretlen gyógyszerek hatása alatt bemászott egy csólyospálosi tanyaudvarba, majd minden előzmény nélkül a tanya tulajdonosának váratlanul megjelenő idős szüleire támadt és testszerte ütlegelt egy idős férfit.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi tavaly augusztus 23-án kora délután alkohol és ismeretlen gyógyszerek hatása alatt bemászott egy csólyospálosi tanya bekerített udvarába, amikor a tanyatulajdonos idős szülei gépkocsival megjelentek az ingatlanban. A vádlott minden előzmény nélkül rátámadt a házaspár férfi tagjára és hosszasan, testszerte ütlegelni illetve rugdosni kezdte.

A vékony testalkatú sértett igyekezett védekezni a nála jóval fiatalabb támadójával szemben, azonban testi ereje miatt nem tudott felülkerekedni. Egy idő után mindketten a földre kerültek és ott dulakodtak. A támadó végül egy arra járó férfi többszöri felszólítására és a kiértesített rendőrök megjelenését észlelve hagyott csak fel a bántalmazással. A sértett a bántalmazás következtében testszerte zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett, amelyek 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülések.

A sértett és a támadója között mind életkorban, mind erőnlétben fennálló jelentős különbség miatt a sértett csupán korlátozottan volt képes a védekezésre.

Az ügyészség a visszaesőnek számító férfit könnyű testi sértés súlyosabban minősülő bűntettével vádolja és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy bíróság a vádlott pártfogó felügyeletéről is rendelkezzen. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek