A csángókról tart előadást Harangozó Imre a halasi könyvtárban – Programajánló

Harangozó Imre, az újkígyósi Ipolyi Arnold Népfőiskola elnöke, néprajzkutató tart előadást a Pásztortűz Egyesület szervezésében 2020. február 28-án, pénteken 17 órától a kiskunhalasi városi könyvtárban.

Harangozó Imre leginkább szakrális néprajzzal foglalkozik. Kutatásainak elsődleges témája a moldvai és gyimesi magyarok hagyományos világképének és hitvilágának megismerése, megismertetése. Több önálló kötete, jó néhány tanulmánya és néprajzi gyűjtés közlése jelent meg.

Így írtak róla: “Erdély kies tájait járja, s a kalászszedegetők kitartásával gyűjtögeti össze mindazt, ami a népi szakralitásból ránk maradt. Szíve közepe Moldva, ott is a csángók, akik közül sokaknak nem csak imádságai, énekei, hanem gondolkodásmódja s világlátása is tükrözi azt az archaikus rendet, amelyben a magyarság hosszú évszázadokon keresztül élt.”

Minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés díjtalan.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

A csángókról tart előadást Harangozó Imre a halasi könyvtárban – Programajánló

Harangozó Imre, az újkígyósi Ipolyi Arnold Népfőiskola elnöke, néprajzkutató tart előadást a Pásztortűz Egyesület szervezésében 2020. február 28-án, pénteken 17 órától a kiskunhalasi városi könyvtárban. Harangozó Imre leginkább ...