Járt már itt? Jánosteleki kilátó, az új kirándulóhely a közelben

Az 55-ös főút közelében, Kiskunhalastól 24 km-re, Kisszállástól 8 km-re, Tompától 12 km-re található Jánosteleki kilátót 2019 tavaszán adtak át a nagyközönségnek.

A Jánosteleki-erdőben, Natura 2000-es területen felállított kétszintes kilátó a KEFAG Zrt. kezelésében van és szabadon látogatható. Tisztásokkal, új telepítésekkel vegyes erdő veszi körbe, igazán szép a panoráma, érdemes fényképezőt vinni. A szerencsésebbek egy-egy őzet, nyulat is lencsevégre kaphatnak.

Az autót érdemes az erdő szélén leparkolni, és onnan gyalog megtenni a mindössze 2 kilométeres túrát. Kerékpárral is megközelíthető a kilátó, de száraz időben az utolsó 300-400 méteren valószínű, hogy tolni kell majd a kétkerekűt. Az Alföldi Kéktúra útvonala mentén található kilátóhoz vezető út ki van táblázva, de a biztonság kedvéért mellékelünk egy térképet is:

A környék tiszta, nincsen szemét, és reméljük, ez így is marad. Aki úgy dönt, hogy kilátogat a Jánosteleki kilátóhoz, különösen ügyeljen a helyenként még teljesen érintetlen természetre. Pihenőhely még nincsen kialakítva, szemetes sincs, tehát amit kivittünk, azt haza is kell hozni!

Jó kirándulást!

Fotók: Juhász D. Gergő

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Járt már itt? Jánosteleki kilátó, az új kirándulóhely a közelben

Az 55-ös főút közelében, Kiskunhalastól 24 km-re, Kisszállástól 8 km-re, Tompától 12 km-re található Jánosteleki kilátót 2019 tavaszán adtak át a nagyközönségnek. A Jánosteleki-erdőben, Natura 2000-es területen felállított kétszi...