Jó hírt kaptak az autósok, olcsóbb lesz az üzemanyag

Kép: envato.com

A forint erősödése miatt a magyarországi üzemanyagárak csökkenésnek indultak – írta a Holtankoljak.hu.

Szerdától a benzin ára várhatóan bruttó 3 forinttal csökken, a gázolajért pedig literenként bruttó 2 forinttal kell kevesebbet fizetni. Így a 95-ös benzin átlagára 367 forint, a gázolajé pedig 383 forint lesz literenként – írta a portál.

Legutóbb, a múlt szerdán változtak az árak, akkor a benzin ára bruttó 2 forinttal csökkent, a gázolaj ára változatlan maradt.

Így az átlagárakat tekintve Magyarországon már visszatértünk a koronavírus-járvány előtti időszakhoz, 2020 március elején volt utoljára ilyen magas a benzin és a gázolaj átlagára, ami a 95-ös benzin esetében 368 forintot, a gázolajnál pedig 381 forintos átlagárat jelentett.

A Brent hordónkénti ára az év eleji 60 dollárról a koronavírus-járvány hatására április közepére 20 dollár környékére esett, azóta viszont erősödött, mostanra 40 dollárnál is többet kell érte fizetni. Hétfő reggel a Brent ára hordónként 0,39 százalékkal, 43,61 dollárra süllyedt.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

forrás: napi.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Jó hírt kaptak az autósok, olcsóbb lesz az üzemanyag

A forint erősödése miatt a magyarországi üzemanyagárak csökkenésnek indultak - írta a Holtankoljak.hu. Szerdától a benzin ára várhatóan bruttó 3 forinttal csökken, a gázolajért pedig literenként bruttó 2 forinttal kell kevesebbet fizetn...