Jogsi nélkül, bedrogozva vezetett a halasi férfi

Illusztrációs kép: envato.com/Halasinfo

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklás miatt vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki idén februárban úgy vezette autóját Kiskunhalason, hogy korábban elfogyasztott kábítószer miatt bódult állapotban volt.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi 2021. február 2-án este Kiskunhalas lakott területén belül úgy közlekedett személygépkocsival, hogy előtte „kristály” nevű dizájnerdrogot fogyasztott.

A közúti ellenőrzés során beszéde, mozgása lelassult, viselkedése zavart volt. Kiderült, hogy korábbi eltiltás miatt vezetői engedélye sem volt. A kiskunhalasi rendőrök a jármű átvizsgálása során a kézifék alatti tárolóban két pakett „kristályt” is találtak nála.

Az ügyészség a férfit bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklás vétségével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, a járművezetéstől további eltiltását és a lefoglalt kábítószer elkobzását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek