Jövő héten újabb szigorítások jöhetnek

Illusztrációs kép: envato.com

Mivel több mint egy hétnek kell eltelnie, hogy látszódjanak a járványügyi intézkedések hatásai, jövő szerdán dönt a kormány az esetleges további korlátozásokról – mondta el Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányzati sajtótájékoztatón.

A miniszter a mai kormányinfón közölte, hogy a múlt szerdai intézkedések hatását még várják, azt leghamarabb 8-10 nappal később lehet felmérni. Amennyiben a kormány szükségesnek ítéli, akkor a jövő hét szerdai kormányülésen további szigorításokról döntenek. “Ha karácsonyra lazítani akarunk, akkor előtte szükséges további korlátozásokat bevezetni” – mondta Gulyás.

A kancelláriaminiszter a járvány tetőzéséről is beszélt, és elmondta, hogy arra különböző prognózisok vannak, de az előrejelzések általában decemberre vagy januárra teszik a pandémia hazai tetőzését.

A miniszter tisztázta, hogy a kormány nem akarja bezárni az általános iskolákat decemberben sem. Viszont tesztelik a pedagógusokat majd az óvodákban, iskolákban és bölcsődékben is. Várhatóan pénteken indul meg a program.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Jövő héten újabb szigorítások jöhetnek

Mivel több mint egy hétnek kell eltelnie, hogy látszódjanak a járványügyi intézkedések hatásai, jövő szerdán dönt a kormány az esetleges további korlátozásokról - mondta el Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányza...