Két autót és két kerékpárt lopott el egy kiskunmajsai férfi

A kiskunhalasi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek fő gyanúsítottja autókat és bicikliket lopott.

A rendelkezésre álló adatai szerint 2018 augusztusa és 2019 januárja között egy 27 éves kiskunmajsai férfi eltulajdonított két gépkocsit a bennük hagyott indítókulcsok segítségével. A járművek közül egyet még a bűncselekmény elkövetésének napján továbbértékesített egy balotaszállási lakos részére. A lopás-sorozat alkalmával a gyanúsított két lezáratlan biciklit is eltulajdonított. Az egyiket egy szanki férfinak adta el, azonban a kialkudott vételárat nem kapta meg cserébe.

A nyomozók többrendbeli lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a kiskunmajsai férfit, aki jelenleg is letartóztatásban van.

A balotaszállási és a szanki férfit orgazdaság vétség elkövetésével gyanúsítható megalapozottan, mivel a járművek megvásárlásakor tudomásuk volt arról, hogy azok bűncselekmény elkövetéséből származnak. A rendőrök azt is kiderítették, hogy az egyik kocsilopásnál egy 21 éves női társa is volt a kiskunmajsai férfinak, őt szintén gyanúsítottként hallgatták ki. A két eltulajdonított gépkocsit és az egyik kerékpárt a rendőrök lefoglalták, majd a tulajdonosoknak visszaadták.

A Vizsgálati Osztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

További friss hírek