Két hét alatt tizenegy lopás a sorozat-tolvaj egyenlege

A kép illusztráció

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség lopás miatt vádat emelt egy helybeli férfivel szemben, aki 2019 novemberében társasházak lépcsőházaiból és garázsaiból kerékpárokat és kéziszerszámokat lopott el.

A vád szerint a munkahellyel, állandó jövedelemmel nem rendelkező kiskunhalasi férfi fél évvel azután, hogy korábbi börtönbüntetéséből kedvezménnyel szabadult, elhatározta, hogy környékbeli társasházak lépcsőházaiból, illetve garázsaiból fog különböző különböző értékeket ellopni. Elhatározásának megfelelően 2019. november 4. és 2019. november 21. között garázsajtókat feszített fel, és kéziszerszámokat, élelmiszert, szeszes italt, de volt, hogy bőröndöt, karórát, készpénzt lopott el. Négy esetben a garázs feltörése után nem vitt magával semmit. Társasházi lépcsőházakból folyosón tárolt kerékpárokat lopott el.

A sértettek a lopással és az ajtó megrongálásával okozott káruk megtérítése érdekében a nyomozás során polgári jogi igényt jelentettek be.

A férfi végül akkor bukott le, amikor 2019. november 21-én kora délután egy élelmiszerbolt ajtajánál egy vevő kiejtette a zsebéből a pénztárcáját, amelyben harmincezer forint volt. A vádlott észrevette és a tárcát lopási szándékkal a zsebébe rejtette. Az üzletben tartózkodók azonban mindezt látták és a tolvajt elszámoltatták.

A férfi a lopásokat megelőzően, 2019 augusztusában marihuánát szerzett, amit el is fogyasztott, ezért emiatt is felelnie kell.

Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő férfit tizenegy rendbeli lopással – amelyből négy kísérlet maradt -, valamint kábítószer birtoklással vádolja, és ezért vele szemben a végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása mellett azt is indítványozza, hogy a korábbi büntetése hátra lévő részének végrehajtását is rendelje el a bíróság.

A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

forrás: ugyeszseg.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve