Két kecskeméti piarista atya meghalt a kiskunhalasi járványkórházban

Két piarista atya is meghalt rövid időn belül a kiskunhalasi járványkórházban. A halálhírüket közlő Piaristák oldala szerint mindketten a kecskeméti közösség tagjai voltak – számolt be róla a hvg.hu.

A 79 éves Szabó István atya csütörtök reggel hunyt el. Szabó több évtizedig tanított a kecskeméti piaristák iskolájában, amelynek igazgatója, emellett cserkészvezető, valamint a Czollner téri templom templomigazgatója is volt.

Nagy Attila piarista házfőnök azt írta a keol.hu-nak, hogy “tegnap lett hirtelen rosszabb az egészségi állapota, pedig előtte lévő 4-5 nap reménykeltő hírek érkeztek róla, már-már a lélegeztető gépről való levételét fontolgatták, annyira jobban volt… De az orvosok elmondása szerint elfáradt a küzdelemben a szervezete.”

A koronavírus-járvány másik piarista áldozata a 73 évesen elhunyt Balázs Gergely atya, az ő haláláról szerda reggel számoltak be. Ő is évtizedekig tanított a piaristáknál, a rendház tagja volt.

forrás: hvg.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Két kecskeméti piarista atya meghalt a kiskunhalasi járványkórházban

Két piarista atya is meghalt rövid időn belül a kiskunhalasi járványkórházban. A halálhírüket közlő Piaristák oldala szerint mindketten a kecskeméti közösség tagjai voltak - számolt be róla a hvg.hu. A 79 éves Szabó István atya cs...