Két órán belül eredményt ad az új magyar koronavírusteszt

Illusztrációs kép: envato.com

A magyar egészségügy készen áll arra, hogy azonnal alkalmazza azt az új, egylépéses és forradalminak számító koronavírustesztet, amely egy magyar tulajdonú molekuláris diagnosztikai cégnek köszönhető – mondta a Semmelweis Egyetem rektora a közszolgálati televízió híradójának.

Magyarországról a Semmelweis Egyetem vett részt a munkálatokban, amely Merkely Béla szerint teljes egészében ugyanazt az eredmény hozza, mint a kétlépéses PCR-teszt. A rektor elmondta: a teszt mindössze két órán belül képes választ adni, és azonnal, széles körben alkalmazhatóvá tudják tenni.

Hozzátette:

Megvannak hozzá a megfelelő gépeink, és készen állunk arra, hogy egy-két héten belül beállíthassuk ezt a módszert is.

A koronavírus második hullámában mindenkinek meg kell terveznie a napjait, és lecsökkenteni az érintkezést másokkal. Vissza kell térni ahhoz a fegyelmezettséghez, ami a járvány első szakaszában is jellemző volt ránk. Ha ez így lesz, a vírus terjedése visszaszorítható, egészen addig, amíg a vakcina meg nem érkezik. Csak mi magunk tudjuk ezt a járványt lelassítani – mondta a rektor.

forrás: index.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Két órán belül eredményt ad az új magyar koronavírusteszt

A magyar egészségügy készen áll arra, hogy azonnal alkalmazza azt az új, egylépéses és forradalminak számító koronavírustesztet, amely egy magyar tulajdonú molekuláris diagnosztikai cégnek köszönhető – mondta a Semmelweis Egyetem rek...