Kettős hálaadás Kiskunhalason

Fotó: Füle Tamás

Kiskunhalason több évtizedes álom valósulhatott meg az idén 173 éves műemlék orgona felújításával. Az ünnepi istentiszteleten egyúttal a műemlék épületek felújításáért is hálát adtak – számolt be az eseményről a parokia.hu.

Ünnepélyes keretek között adtak hálát 2021. szeptember 12-én, vasárnap a Kiskunhalasi Református Egyházközség templomában az idén 173 éves műemlék orgona és az egyházközséghez tartozó műemlék épületek felújításáért. Igét hirdetett Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Zsinat lelkészi elnöke. Az ünnepi istentiszteleten közreműködött Hajdók Judit orgonaművész, az orgona restaurálásának szakmai vezetője, valamint az egyházközség kórusa is.

Több évtizedes álom

A meghívott vendégeket és a jelenlévőket Szabó Ferenc főgondnok és Bödecs Pál László lelkipásztor is köszöntötték. Bödecs Pál egyúttal a felújítások részleteit is ismertette. A műemlék épületek felújítása több mint 30 millió forintos beruházás volt, de további munkálatok is várhatóak még ez ügyben. A műemlék orgona restaurálása több évtizedes álom volt. A 13,5 milliós beruházáshoz 8 millió forint pályázati pénzből, 2 millió pedig az önkormányzat támogatásából érkezett.

A lelkipásztor külön köszönetet mondott a kiemelt támogatóknak: az EMET – Egyházi Támogatásoknak, a Bethlen Gábor Alapkezelőnek, a Nemzeti Kulturális Alapnak és Kiskunhalas Város Önkormányzatának. A Kiskunhalasi Református Egyházközség az istentisztelet végén halasi csipkével ajándékozta meg Balog Zoltánt, majd virágcsokorral köszöntötte Hajdók Juditot. Az ünnepség ezután szeretetvendégséggel folytatódott, ahol Bán Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese mondott ünnepi pohárköszöntőt.

A teljes cikk és fotók itt érhetők el: parokia.hu

További friss hírek