Kezdődik az érintésvédelmi gallyazás

A Városgazda Zrt. nemrég tájékoztatást adott ki a kiskunhalasi lakosok részére, miszerint az áramszolgáltató megbízásából a város közterületein érintésvédelmi gallyazást kezdenek október utolsó hetében.

A gallyazást a szolgáltató által megbízott vállalkozó végzi, eleget téve az NKM rendelet szerinti jogszabályi kötelezettségnek. A munkálatok kizárólag az elektromos hálózatot érintik, a jogszabályban előírt mértékben.

A biztonsági zóna belterületen kisfeszültségű (csupasz, fényes) szabadvezetékes hálózatok esetén 1 méter, míg szigetelt (fekete) vezetéknél 0,5 méter. Ezekből a zónákból kell a fa ágait eltávolítani, illetve a gallyazás során biztosítani kell, hogy az év folyamán az ágak ne nőjenek vissza a zónákba. A vállalkozó a munkáját előzetes ütemterv alapján látja el, mely során folyamatosan egyeztet a város szakemberével. A Városgazda tájékoztatása szerint a keletkezett gallyak elszállítása is a vállalkozó feladata lesz, melyet a munkavégzés ideje alatt folyamatosan tesz majd meg.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a munkálatok során sokszor háttérbe szorulnak a kertészeti, esztétikai szempontok, de mindkét érintett a fél kompromisszumos megoldásra törekszik. Egyéni lakossági kérések elvégzésére a munkálatok során nincs lehetőség. A Városgazda Zrt. a lakosság segítő megértését és türelmét kéri a gallyazási munkák gyors és zökkenőmentes elvégzése érdekében!

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Kezdődik az érintésvédelmi gallyazás

A Városgazda Zrt. nemrég tájékoztatást adott ki a kiskunhalasi lakosok részére, miszerint az áramszolgáltató megbízásából a város közterületein érintésvédelmi gallyazást kezdenek október utolsó hetében. A gallyazást a szolgáltató...