Kézilabdapályát adtak át Jánoshalmán

Péntek délután avatták fel ünnepélyes keretek között Jánoshalmán az új kézilabda rekortán pályát. Az ünnepségen részt vett Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is.

Az avatáson Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy több kiemelkedő sportberuházás is megvalósult az elmúlt időszakban a térségben: Kiskunhalason szintén kézilabdapályát kapott a Bibó gimnázium, Kelebián kézilabdacsarnok épült és hasonló beruházás készül majd Bácsalmáson is.

Czeller Zoltán, Jánoshalma  polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, azt szerették volna, hogy olyan helyen épüljön meg a pálya, ahol a településen működő iskolák egyenlő feltételekkel tudják majd használni. Az is fontos szempont volt, hogy korszerű, modern körülmények között tudjanak edzeni a helyi kézisek és az utánpótlás is.

Kocsis Máté elmondta, a döntéshozatalkor kiemelten figyeltek arra, hogy olyan településre kerüljön új pálya, ahol most is jelentős sportélet zajlik. A Szövetség az elmúlt időszakban közel száz hasonló kültéri kézilabdapályát adott át az országban, amelyek a mindennapos testnevelés igényeit is kiszolgálják az iskolákban.

További friss hírek