Kiegészítő támogatás érkezett a megyétől Soltvadkertre

Fotó: vadkerti-to.hu
Többmilliós kiegészítő támogatást nyújtott a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Vadkerti-tó fejlesztéséhez.
A pályázatok beadása, majd megítélése óta jelentősen megemelkedett beruházási és kivitelezési költségek miatt nehézséget okozott a soltvadkerti városvezetés számára a Vadkerti-tó turisztikai infrastrukturális fejlesztése 3. ütemének finanszírozása.
A különböző költséghelyeken történő átcsoportosítások után még mindig több mint 7 millió forint hiányzott a kivitelező kifizetéséhez. Ezt az összeget végül a városi önkormányzat előlegezte meg abban a reményben, hogy a pótigényt méltányolva, a város kiegészítő támogatásban részesül majd.
A Vadkerti-tó és a mellette lévő üdülőfalu életében korszakos jelentőségű beruházást 2020. június 12-én adták át. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat turizmusfejlesztési pályázatán a korszerűsítés már befejezett, mintegy 100 milliós első szakasza után a 2. és 3. ütemre elnyert, összesen 327,59 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a fürdőhely komplex, egységes arculatú építészeti fejlesztése valósult meg.
A megyei önkormányzattól most kiegészítő támogatásként kapott, a megelőlegezett 7,2 millió forintot lefedő összeg segít egyensúlyban tartani a város idei évi költségvetését, illetve további pályázatoknál az esetleges önerő biztosítását – mondta Temerini Ferenc, Soltvadkert város polgármestere.

 

(forrás: https://www.facebook.com/bacskiskunamimegyenk)

További friss hírek