fbpx

Kiskőrösön szerdától csak maszkot viselők vásárolhatnak az üzletekben

A koronavírus terjedése elleni küzdelem céljából, újabb polgármesteri intézkedést vezetnek be Kiskőrösön. Domonyi László polgármester közleményben szólította fel a város közigazgatási területén működő üzletek mindegyikét, hogy szerdától csak azokat a vásárlókat engedjék be üzlethelyiségeikbe, akik viselik a védőmaszkot. Továbbá az üzlethelyiségekben lehetőleg 10 négyzetméterenként 1 fő tartózkodjon csak, szintén szerdától – írja a vira.hu.

Tehát szerdától Kiskőrösön üzletekben kötelező a védőmaszk használata a vásárlóknak és az eladóknak egyaránt.

Ennek előzményeként az utóbbi 2 hét során valamennyi kiskőrösi háztartásba eljuttatták a képviselőkön keresztül a polgármester által beszerzett háztartásonként 2-2 maszkot kísérőlevéllel együtt.

Az előző napokban sok ehhez kapcsolódó változást tapasztalhatunk a vásárlóhelyeken.

Kormányzati intézkedésre 09:00-12:00 között csak 65 éven felüliek vásárolhatnak, tartózkodhatnak, melyet tapasztalataink szerint be is tartanak az üzletek.

Több üzletben csak meghatározott létszámú vásárlót engednek be egyszerre (3-5 fő egyszerre), annyit, ahány eladó, kiszolgáló személy található az üzlethelyiségben, a többieknek az üzlet előtt kell várakoznia.

A kialakult helyzet rendkívüli ezért mindenki lehetőség szerint legyen türelmes és tartsuk be a saját biztonságunk érdekében meghozott rendelkezéseket!

forrás vira.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve