Kiskunhalas azonnal reagál Újszandec polgármesterének kérésére

Levélben kérte testvérvárosai segítségét Ryszard Nowak, Újszandec polgármestere, arra kérve a helyi hatóságokat, hogy fejezzék ki támogatásukat a lengyel állam részére.

Mint a lengyel város vezetője írja: “folyamodjanak saját országuk kormányához, hogy hatékonyan ellenezzék az egyes tagállamok és politikusok által mutatott kedvezőtlen hozzáállást és a Lengyelországra gyakorolt nyomást, amely gyakorlatilag arra irányul, hogy az európai uniós szabályokon túl, korlátozzák az áldozatok és
kemény munka árán megszerzett lengyel szuverenitást”.

A Fidelitas Kiskunhalasi Szervezete és önkormányzati képviselőink üdvözöljük Fülöp Róbert polgármester azon döntését, hogy a lehető leghamarabb, rendkívüli képviselő-testületi ülés keretében terjesztette a testület elé a lengyel barátaink melletti kiállás gondolatait és a testületi határozat tervezetét.

Egyértelműen láthatjuk, hogy a Lengyelországgal szemben folytatott eljárás – hasonlóan Magyarországhoz – egy bosszúhadjárat az Európai Unió részéről amiatt, hogy mind a lengyel, mind a magyar kormány következetesen ellenáll Brüsszel olykor átgondolatlan politikájának.

Szomorúan tapasztaljuk, hogy a brüsszeli kettős mérce ezzel elérte lengyel testvéreinket is. A nemzetben gondolkodó közösséget lerombolni akaró, Európában egyre hangosabban visító politikai gondolkodók most barátainkat támadják. Szeretnénk mi is kifejezni szolidaritásunkat és csatlakozni kívánunk a városvezetői kezdeményezéshez, mely egyértelművé teszi, hogy Kiskunhalas közössége nem hagyja magára a bajban lengyel testvéreit, együtt harcol velük a politikai nyomásgyakorlás ellen.

(A Fidelitas Kiskunhalasi Szervezetének sajtóközleménye)

További friss hírek