Környezeti fenntarthatóság díjat nyert Tekó-Dekor Bt.

Immár negyedik éve csatlakozik a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium a Junior Achievement Magyarország keretein belül működő programhoz, melyben a tanulók megismerkedhetnek egy működő vállalkozásban lévő feladatokkal – számolt be a rendezvényről a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium Facebook oldala.

Üzleti tervet, beszámolókat kellet készíteni a versenyzőknek, elő kellett állítani termékeket és azokat értékesíteni. A Tekó-Dekor Bt. dísztárgyak készítését és fűszernövény- illetve dísznövénytermesztést választotta tevékenységi körének. Az általuk készített koszorúkat, asztaldíszeket az adventi időszakban a Tekóban és a piacon is árusították, melyek sok diák és pedagógus otthonát díszítették.

A Budapesten megrendezett Diákvállalkozások Tavaszi Vásárán az iskola csapata elnyerte a Környezeti fenntarthatóság díjat.

Patocskainé Anda Gabriella és Varga-Szitár Júlia vezetésével Mityók Rita (10.b), Pintér Dóra (10.b), Farkas Erik (11.d) és Kollár Valentina (11.d) voltak a csapat tagjai.

További friss hírek