Közel ötven beteg fekszik a halasi járványkórházban – Videó és képek

Egyre több a koronavírusos beteg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, ezért nemsokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat is. Jelenleg 42-en fekszenek az elkülönített járvány részlegen, közülük 4-en vannak lélegeztetőgépen. A Kecskeméti TV stábját beengedték a COVID intenzív osztályra, ahol a súlyos betegek életéért küzdenek az orvosok – írja a hiros.hu.

Gépek tartják életben a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház COVID intenzív osztályán lévő koronavírusos betegeket. Jelenleg 42-en fekszenek az intézményben, közülük 4-en vannak lélegeztetőgépen.

Dr. Frei Norbert, a halasi COVID Intenzív Osztály megbízott osztályvezető főorvosa elmondta, hogy kritikus állapotú betegeik közül hárman férfiak, és egy hölgy van lélegeztető gépen, a legidősebb betegük 72 éves, a legfiatalabb pedig 49.

– 84 ágy áll rendelkezésére a kórháznak koronavírusos betegek ellátására a járványkórházon belül. A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy nem olyan sokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat. Erről folyamatos egyeztetés történik a járványügyi hatóságokkal, a tiszti főorvossal és a minisztériummal – nyilatkozta dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója.

Fotók: hiros.hu

A jelenlegi helyzetet a kórház tudja kezelni, a megfelelő számú felszerelés és szakember az intézmény rendelkezésére áll.

– A kórház saját szakemberei a jelenlegi 84 ágyunkat el tudják látni, ugyanakkor nem korlátozzuk az egyéb betegek ellátását. A főépületünkben minden járó beteg és fekvőbeteg ellátása megtörténik, a mobil járványkórházba vezényelt dolgozókkal fogunk elindulni – tette hozzá a főigazgató.

A főigazgató továbbá arra hívja fel a figyelmet, hogy nem véletlenül vannak a járványügyi szabályok, ezeket mindenki tartsa be, mert csak így fékezhetjük meg a vírus terjedését.

Forrás: hiros.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Közel ötven beteg fekszik a halasi járványkórházban – Videó és képek

Egyre több a koronavírusos beteg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, ezért nemsokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat is. Jelenleg 42-en fekszenek az elkülönített járvány részlegen, közülük 4-en vannak lélegeztetőgépen. A Kecs...