Közút: Még idén elindul az útfelújítás befejező szakasza Kiskunhalas és Kiskunmajsa között

Egy évvel ezelőtt kezdődött az 5402-es jelű út 8 kilométeres, Kiskunhalas és Harkakötöny közötti szakaszának a felújítása, most végre a hátralévő, kátyúkkal tarkított, rendkívül rossz állapotú 6 kilométer felújítása is megvalósul. Így végre Kiskunhalasról Kiskunfélegyházára jó minőségű úton autózhatunk majd.

A Kiskunhalast és  Kiskunmajsát összekötő 5402-es jelű út a 36-os és 39-es kilométerszelvények közötti burkolatfelújítása várhatóan még a jelenlegi negyedévben elindul, a 39-es és 42-es szelvények közötti szakasz felújítása várhatóan 2021-ben kezdődhet meg – közölte kérdésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. A felújítás a Magyar Falu Program keretében valósulhat meg.

Az idén megújuló szakasz várható költsége 380 millió forint lesz.

Úgy tudjuk, Közút még ebben a hónapban biztosítja a munkaterületet a kivitelezőnek a munkaterületet. A második, 4 kilométeres szakasz megépítését a jövő évben tervezik, ettől pontosabbat nem közöltek. A munkálatokat vélhetően akadályozhatja az időjárás és a vírushelyzet alakulása is.

Az eddig elvégzett munkálatok, a Harkakötönyig felújított 8 kilométeres szakasz 837 millió forintba kerültek, így a két város közötti útszakasz teljes felújításának várható összköltsége közel 1,6 milliárd forint lehet majd.

További friss hírek