Lekapcsolták a villanyórát, majd vascsővel és viperával támadtak a háziakra Kecelen

Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete és minősített magánlaksértés miatt a Kiskőrösi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik kötött sapkából kialakított maszkban, éjjel törtek rá otthonukban a sértettekre, ahol vascsővel és viperával bántalmazták őket. Áldozataik ellenállása miatt azonban végül értékek nélkül távoztak.

A vádirat szerint a két férfi 2021. január 29-én éjjel 2 óra körül, arcukon sapkából kialakított maszkot viselve megjelent a sértettek keceli házánál. Ott egyikük lekapcsolta a lakáshoz tartozó villanyórát, majd a kopogásra felfigyelő és ajtót nyitó sértettet a ruhájánál fogva megragadta és ököllel megütötte. Ezután mindketten bementek a házba és az előzőleg támadóan fellépő vádlott egy 66 cm hosszú vascsővel a kezében a bent tartózkodó és álmából felriadó nőtől aranyat és pénzt követelt. Az asszony segítségét kiáltott, mire megjelent a férje. A két rabló azonban rátámadt, vascsővel és viperával ütötték meg, amitől a férfi beesett a fürdőszobába. Ezután mindkét támadó visszament a hálószobában fekvő nőhöz, aki védekezésképpen rátámadt egyikükre és letépte arcáról a maszkot. Ő ekkor a kezében lévő vipera lendítésével előbb összetörte a csillárt, majd az asszony térdére, hátára, végül az ágyra ütött.

A csörömpölésre az addig a másik vádlottal a szomszéd szobában dulakodó férj is megjelent és a feleség támadójára rontott. A sértettek védekezése miatt végül a rablók meghátráltak és anélkül távoztak, hogy bármit elvittek volna. A sértettek a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló horzsolásos, repesztett sérüléseket szenvedtek. Az ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével és minősített magánlaksértés bűntettével vádolja, ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő vádlottak ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

 

További friss hírek