Letartóztatták a halálos balesetet okozó kiskunhalasi férfit

Egy hónapra elrendelte a letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság annak a 47 éves kiskunhalasi férfinak, aki szerda este halálos balesetet okozott az 54-es főúton, Bócsa közelében.

Mint arról elsőként beszámoltunk, a balesetben érintett két személyautó Soltvadkert irányába tartott, amikor a hátul haladó Opel előzni akart, de neki ütközött az előtte haladó Fordnak, amitől az megpördült az úton, majd egy buszmegállóba csapódva a tetejére borult. A Fordot egy jánoshalmi nő vezette, ő nem sérült meg a balesetben, a mellette ülő férfi viszont nem használta a biztonsági övet és olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentők – bár sokáig küzdöttek az érte – már nem tudták megmenteni az életét. Az Opelben egyedül utazó kiskunhalasi férfi – aki nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel – nem sérült meg, nála felmerült az ittasság gyanúja, ezért vérvételre előállították, majd őrizetbe vették.

– A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása miatt rendelte el. A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el – közölte a baon.hu megyei hírportállal dr. Sárközy Szabolcs, a törvényszék sajtószóvivője.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Letartóztatták a halálos balesetet okozó kiskunhalasi férfit

Egy hónapra elrendelte a letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság annak a 47 éves kiskunhalasi férfinak, aki szerda este halálos balesetet okozott az 54-es főúton, Bócsa közelében. Mint arról elsőként beszámoltunk, a balesetben érin...