Lophatták a villanyt a kigyulladt házban: egy tűzoltót áramütés ért oltás közben – KÉPEK

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül százötven négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete Ásotthalmon a Kossuth utcában szombat éjjel, Kiskunhalasról vízszállító tűzoltóautó érkezett a helyszínre.

A tűzhöz a szegedi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók, a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, valamint az ásotthalmi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik közös erővel, több oldalról támadva, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását.

Helyszíni, hivatalosan meg nem erősített információink szerint egy családi vita után történhetett a gyújtogatás. A kiérkező tűzoltók áramtalanították az épületet, de ennek ellenére az oltás közben az egyik tűzoltót áramütés érte, őt megfigyelésre kórházba szállították. Úgy tudjuk, a házban illegális áramvételezés volt, a villanyóra előtt csapolhatták meg a vezetéket. Az áramszolgáltató munkatársai is a helyszínre érkeztek, és a katasztrófavédelem szakembereivel közösen vizsgálják az eset körülményeit. Információink szerint a rendőrség is eljárást indított az ügyben.

 

További friss hírek